Vår Historia

Här nedan kan du läsa om hur allt började, vår historia från början till dit vi är idag. En frisörsalong är inte bara en salong, eller hur? Vi är så mycket mer än bara en salong och en arbetsplats!

Det började år 2008

Jag avslutade min utbildning på frisörskolan på Kungsgårdsgymnasiet i Norrköping, och Gesällbrevet var ett steg framåt i karriären. 
En anställning i 4 år, med en känsla i kroppen att det inte var riktigt rätt. Jag började tänka på andra yrkesval, när mina föräldrar fått nys om att en salong skulle komma att bli till salu, Hair&Care. 
Med stöttning och hejarop av päronen beslutade jag mig för   att köpa salongen, en liten lokal med tre stolar. 1 augusti 2012 slog jag upp portarna med en kittlande känsla i magen!
Ensam drev jag salongen, tillsammans med en kollega som hyrde stol.
2016 vidareutbildade jag mig till Colour Specialist på LÓreál Professionnel, med det fina betyget "Best In Class".
2017 klev Lovisa innanför dörren och 4 veckor senare hade jag min första anställda frisör, så kul! 


Från två till fyra

Hösten 2018 började vi klura på andra lokaler, trångbodda som vi var. Nån vanlig butikslokal var det inte frågan om, nej nej. Nåt som sticker ut från mängden och som vi kan kalla "hemma" måste vi ha. Ett telefonsamtal senare var jag och kikade på en fullt nergången lokal i de gamla Lokstallarna i Mjölby, vattenskadad och utriven.
-Den här lokalen tar jag! sa jag till hyresvärden.
-Är du galen? fick jag till svar. Det blir en omfattande renovering för dig.
-Japp! svarade jag glatt.

Ryktet gick om att vi skulle flytta till större, då ringde telefonen och Jessica var i luren på andra sidan. Hej hopp så hade jag två anställda! Det gick inte många dagar, så ringde det igen. Sara blev min tredje anställda. Med lite strukturering i våra scheman så kunde vi lösa det praktiska på den lilla salongen, medan jag renoverade för fullt i den nya. Finns hjärterum finns stjärterum! Sommaren gick, och då ringde telefonen igen. Emelie kom i samma veva som flytten skulle gå, fyra anställda på mindre än ett år.

4 oktober 2019

Datumet då vi slog upp dörrarna till vår fina salong på Lokstallarna!
10 månaders renovering och slit var över, och förväntansfulla kunde vi äntligen ta emot Er kunder. En hejdundrande invigning fick bli startskottet på vad som skulle komma att bli den mest familjära salongen någonsin.
Vår elev Clara började hos oss, och även Madde blev en i gänget!

Ett tu tre så ringde Amanda en morgon i december 2022, och i januari 2023 blev vi plötsligt 8 st. Allt eftersom telefonen har ringt med härliga frisörer som vill jobba hos oss, har salongen fått lite omhuldande i form av fler stolar och arbetsplatser. Kul!Och sedan, en regnig måndagkväll i oktober 2023 ringde telefonen igen, och vår Ida frågade om det fanns plats för en till. Vi hade precis renoverat så vi alla 8 skulle få plats, så hur skulle det då gå med 9 st?
-Inga problem, det löser vi såklart! Välkommen till familjen.
Lite pussel och föräldraledighet löste vårat problem, och i februari 2024 började vi vår utbyggnation, och nu finns inte längre någon platsbrist.


Nu är vi här

I den förmodligen mysigaste och roligaste salongen i Östergötland, en stämning du bara måste uppleva! Vi arbetar som en familj och är ett galet sammansvetsat team. En dag utan dessa tjejer runt om mig, en är sjukt tråkig dag. Jag får leva min dröm, tillsammans med de bästa jag kan tänka mig. 
Ingenting kommer utan slit, men att jobba varje dag med detta team, är en ynnest för mig!

Välkommen till oss, du kommer inte att ångra dig.

Läs gärna

Ett reportage om oss i vår branschtidning Frisör

Klicka på länken ovan.